Denemarken 

Denemarken  ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland en is heel populair onder de Nederlandse toeristen. Samen met Groenland en de Faraoër vormt dit het Koninkrijk Denemarken. Dit komt voornamelijk door de rust en de ruimte die het land te bieden heeft, maar ook omdat Denemarken in veel opzichten op Nederland lijkt. Veel toeristen voelen zich hierdoor thuis. Denemarken heeft een prachtige en diverse natuur en ook het bekende Legoland is een aanrader. Daarnaast is het een erg veilig vakantieland.

Aanbevolen vaccinaties voor Denemarken

Wanneer je naar het vasteland van Denemarken gaat heb je geen vaccinaties nodig.

Vaccinatie tekenencefalitis 

Reis je naar het eiland Bornholm tussen maart en november dan kan het wijs zijn om je te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. Tekenencefalitis wordt overgedragen door besmette teken. De meeste mensen worden niet ziek van de beet van een besmette teek. In sommige gevallen kunnen de klachten een ernstige vorm aannemen en is ziekenhuisopname noodzakelijk. 

Tuberculose

Reis je voor langere tijd naar Groenland dan dien je er rekening mee te houden dat tuberculose onder de plaatselijke bevolking nog vaak voorkomt. Omdat keuze voor maatregelen tegen tbc afhankelijk is van bepaalde factoren raden wij u aan om voor vertrek uw plannen met een arts te bespreken. De arts kan u een goed advies geven over de noodzaak van maatregelen tuberculose. Wanneer vaccinatie of ander tuberculose controle wenselijk is zal de arts of adviseur u verwijzen naar de tuberculose afdeling van de GGD. Reisongemakken als reizigersdiarree kunnen natuurlijk wel optreden. Dit komt niet altijd door besmetting met bacterie of virus maar kan ook veroorzaakt worden door vermoeidheid, de reis of de verandering van voedsel. Drink voldoende water (uit flessen) omdat diarree uitdroging kan veroorzaken. Bij ernstige diarree is het aan te raden diarreeremmers te gebruiken. Zorg dat u die uit Nederland meeneemt.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken