Finland 

Finland, officieel de Republiek Finland, is een staat in Noord-Europa met 5.571.665 inwoners. Finland grenst in het oosten aan Rusland, in het noorden aan Noorwegen en in het noordwesten aan Zweden. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Finland wordt ook wel het land van de 1000 meren genoemd. Dit ie ver beneden het eigenlijke aantal.  In Finland vind je 168.000 meren. Het is een erg veilig vakantieland. De Finnen zijn de gelukkigste mensen ter wereld.

Aanbevolen vaccinaties voor Finland

Wanneer je naar het vasteland van Denemarken gaat heb je geen vaccinaties nodig.

Vaccinatie tekenencefalitis 

Reis je naar de Aland eiland tussen maart en november dan kan het wijs zijn om je te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. Tekenencefalitis wordt overgedragen door besmette teken. De meeste mensen worden niet ziek van de beet van een besmette teek. In sommige gevallen kunnen de klachten een ernstige vorm aannemen en is ziekenhuisopname noodzakelijk. 

Reisongemakken als reizigersdiarree kunnen natuurlijk wel optreden. Dit komt niet altijd door besmetting met bacterie of virus maar kan ook veroorzaakt worden door vermoeidheid, de reis of de verandering van voedsel. Drink voldoende water (uit flessen) omdat diarree uitdroging kan veroorzaken. Bij ernstige diarree is het aan te raden diarreeremmers te gebruiken. Zorg dat u die uit Nederland meeneemt.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken