Gran Canaria 

Gran Canaria is een van de Canarische eilanden die behoort tot een archipel in de Atlantische Oceaan. Deze eilandengroep behoort tot Spanje, de euro is hier de geldende valuta. De ligging van Gran Canaria maakt dat het eiland gedurende het jaar een grote zonzekerheid heeft. Mede daarom is dit voor veel toeristen jaarlijks een fijne vakantiebestemming. 

Bent u van plan om op reis te gaan naar Gran Canaria? Het is niet verplicht om voor uw verblijf op Gran Canaria inentingen te halen en er zijn ook geen aanbevelingen voor vaccinatie op de Canarische Eilanden. Bent u op doorreis? Dan kan het zijn dat dit advies anders is. Neem in dat geval contact op met uw arts voor een advies. 

Is er malaria op Gran Canaria?

De muggen op Gran Canaria dragen geen malaria met zich mee, hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Maar muggenbeten zijn altijd vervelend. Door te krabben bij jeuk kunt u kleine infecties oplopen. Het is dus wenselijk zijn om uzelf zoveel mogelijk te beschermen tegen muggenbeten. Dit kunt u doen door muggendewerende middelen die DEET bevatten en het dragen van beschermende kleding. 

Ook kunt u op reis last krijgen van reizigersdiarree, omdat u bijvoorbeeld besmet voedsel heeft gegeten of te veel kraanwater heeft gedronken (het is raadzaam om op Gran Canaria alleen water uit flessen te drinken). Wanneer u last heeft van deze ziekte is het aan te raden om diarreeremmers in te nemen en voldoende water te drinken. Dit voorkomt uitdroging. Diarreeremmers bevatten altijd de werkzame stof loperamide. Bij (tekenen) van uitdroging is het verstandig om voldoende ORS (Oral Rehydration Solutions) mee te nemen. Deze voorkomen uitdroging, een risico dat op de loer ligt bij het hebben van diarree. Ook bij overmatige transpiratie kan ORS uitkomst bieden.

Medische zorg op Gran Canaria

Gran Canaria heeft een aantal goede ziekenhuizen en de medische zorg op het eiland is goed geregeld. Gran Canaria beschikt over enkele privé ziekenhuizen en ziekenhuizen van de staat. Gran Canaria valt qua ziektewet onder Spanje, hetgeen betekent dat u met een Europese Ziektekostenverzekeringskaart recht heeft op de basiszorg die ook voor de lokale bevolking geldt. Toch wordt het aangeraden om ook een ziektekostenverzekering af  te sluiten, om de zorg bij eventueel ernstiger letsel ook vergoed te krijgen. 

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken