IJsland 

Gaat u op reis naar IJsland? Dan is het vaccinatieadvies voor deze reis vrij eenvoudig. Er zijn namelijk geen inentingen nodig als u naar IJsland gaat. Er bevinden zich geen risico’s in IJsland waarvoor inentingen worden geadviseerd. 

Informatie over IJsland

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. IJsland wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net onder de poolcirkel.

Ziekenhuizen in IJsland

De gezondheidszorg op IJsland is erg goed. Iedereen in IJsland heeft recht op gezondheidszorg, betaald door de staat. Zo zijn er kwalitatief hoogstaande ziekenhuizen, medische hulpposten en apotheken in de steden en dorpen, alleen liggen ze soms wel ver uit elkaar. Mocht je (speciale) medicijnen gebruiken, dan is het verstandig om hiervan voldoende uit Nederland mee te nemen. 

Gezondheidsrisico’s in IJsland

In IJsland zijn er, net als over de gehele wereld, wel gezondheidsrisico’s om rekening mee te houden. De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. Reykjavik staat onder andere bekend om hun uitgaansleven en de openheid voor de LGBTQ gemeenschap. Met zo’n actieve gemeenschap komen ook seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) voor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld chlamydia, gonorroe of syfilis. 

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken