Italië 

Italië is het land van de liefde, de pizza en natuurlijk de pasta. Het land is wereldwijd bekend om de keuken, geschiedenis en het temperament. Het land ligt in het zuiden van Europa en wordt aan twee kant omgeven door zee. Hierdoor behoort Italië tot de Europese Unie en gebruikt daarbij ook de Europese munt: de euro. Rome is de hoofdstad. Ook vindt u hier het kleinste land ter wereld: Vaticaanstad. Bent u van plan dit prachtige land te bezoeken? Zorg dan dat u alle nodige voorbereidingen treft. Denk daarbij ook aan mogelijke Italië vaccinaties.

Verplichte vaccinaties

In 2018 is de vaccinatie wet uit 2017 afgeschaft. Deze verplichting was in het leven geroepen na de Italiaanse mazelenuitbraak in 2017. Nu deze wet is afgeschaft zijn er dus geen verplichte vaccinaties meer voor Italië. 

Aanbevolen vaccinaties Italië

Wanneer u naar Italië gaat om te genieten van de natuur, dan adviseren wij u zich te laten informeren over en wellicht ook te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. Dat geldt zeker als u voor een langere tijd naar Italië vertrekt. Deze infectieziekte komt veelal voor in het noorden van Italië.  Bespreek vroegtijdig met uw arts of deze vaccinatie nodig is of niet. Het wordt u aangeraden om minimaal 6 maanden voor vertrek te beginnen met vaccineren.

Malaria in Italië

In Italië komt malaria niet voor. Maar muggenbeten zijn altijd vervelend. Door te krabben aan jeukende beten kunnen kleine infecties ontstaan. Mocht u uzelf willen beschermen tegen gewone muggenbeten? Maak dan gebruik van DEET houdende middelen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken