Japan

Japan, het land van de kersenbloesem, Mario en sushi. Japan heeft de oudste bevolking en staat bekend om haar tradities. In het land wordt veel vis gegeten en is het koken verheven tot een echte kunst. Japanners betalen met de Japanse yen, de Japanse hoofdstad is Tokyo. Japan is rijk aan cultuur en daarom een populaire reisbestemming. Voordat u naar Japan gaat is het wel verstandig om te controleren of u zich eventueel nog moet laten vaccineren, of dat er andere gezondheidsrisico’s gelden. Op deze pagina komt u alles te weten over de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reis naar Japan.  

Verplichte vaccinaties Japan

Japan kent sinds 1994 geen verplichte vaccinaties. Japan kent twee categorieën als het gaat om vaccineren. Enerzijds de sterk aanbevolen vaccinaties, welke veelal kosteloos zijn. Anderzijds zijn er de vrijwillige vaccinaties, waar zelf voor moet worden betaald.

Aanbevolen vaccinaties Japan

Mocht u voor langere tijd naar Japan reizen dan doet u er verstandig aan om u vooraf goed te laten voorlichten over de volgende ziektes.

Tekenencefalitis (FSME)

Wanneer u veel van de natuur geniet kunt u er verstandig aan doen om uzelf te beschermen tegen tekenencefalitis. Bespreek uw plannen vroegtijdig met uw arts. Uzelf beschermen vergt enige voorbereiding. De tussenpozen van de vaccinaties zijn bij tekenencefalitis vrij lang. Houd hier dan ook rekening mee.

Japanse encefalitis

Wanneer u voor een langere tijd naar Japan vertrekt, loopt u risico om gestoken te worden door muggen die Japanse encefalitis bij zich dragen. Deze ziekte komt veelal voor in gebieden waar rijst wordt verbouwd. Plan uw reis tijdig, er zit gemiddeld vier weken tussen de eerste en de tweede prik.

Malaria in Japan

De muggen brengen in Japan geen malaria over. U hoeft zich hier dan ook niet tegen te beschermen.

Gezondheidsrisico’s Japan

Naast de mogelijke infectieziekten die u kunt oplopen, is het belangrijk dat u de persoonlijke en de voedselhygiëne waarborgt. Zo kan het voorkomen dat u onverhoopt besmet voedsel eet of drinkt, waardoor u last kunt krijgen van reizigersdiarree. Neem hier de juiste medicijnen voor mee.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken