Madeira 

Madeira is een eiland gelegen in de Atlantische oceaan op ongeveer 850 kilometer afstand van de Portugese kust. Dit eiland behoort samen met drie andere eilanden tot de autonome regio ‘Madeira’ van Portugal. Aangezien dit eiland onderdeel is van een Europees land, heeft u geen visum nodig om Madeira te bezoeken. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende. Voordat u op reis gaat is het aan te raden u te verdiepen in eventuele Madeira vaccinaties.

Zijn er verplichte Madeira inentingen?

Nee, er zijn geen vaccinaties verplicht of noodzakelijk wanneer u naar dit eiland reist vanuit Nederland. Er gelden tevens geen specifieke adviezen voor Madeira.

Andere gezondheidsrisico’s Madeira

Er zijn niet veel gezondheidsrisico’s op Madeira. Het kan handig zijn muggenwerende spray waarin DEET verwerkt is mee te nemen omdat er op Madeira wel muggen voorkomen die mogelijk besmet zijn.

Reizigersdiarree 

U kunt ook reizigersdiarree oplopen. Dit is een plotse diarree die ontstaat door een infectie van het maagdarmkanaal. Ook voor deze infectie is geen vaccinatie beschikbaar. U kunt de kans op reizigersdiarree verkleinen door geen drinkwater uit de kraan te drinken of voedsel te nuttigen dat van tevoren is klaargemaakt. Daarnaast is het verstandig om oral rehydration salts (ORS) of een stopmiddel mee te nemen op reis.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken