Malta 

Malta, officieel de Republiek Malta, is een Zuid-Europese dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. Aangezien Malta een Europees land is, heeft u geen visum nodig om Malta te bezoeken. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende. Voordat u op reis gaat is het aan te raden u te verdiepen in eventuele Malta vaccinaties.

Zijn er verplichte Malta inentingen?

De volgende inentingen zijn verplicht voor een reis naar Haïti:

Gele koorts 

Voor een bezoek aan Malta is een gele koorts vaccinatie niet verplicht. Wel wordt aan de grens een geldig bewijs van gele koorts vaccinatie gevraagd als u reist vanuit een gele koorts land of in transit bent geweest voor meer dan 12 uur in een zo’n land. De vaccinatie tegen gele koorts is pas na 10 dagen beschermend. Zorg dat u de vaccinatie dus op tijd laat zetten.

Andere gezondheidsrisico’s Malta

Er zijn niet veel gezondheidsrisico’s op Malta. Het kan handig zijn muggenwerende spray waarin DEET verwerkt is mee te nemen omdat er op Malta wel muggen voorkomen die mogelijk besmet zijn.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken