Oostenrijk 

Oostenrijk behoort niet alleen Europees maar ook mondiaal gezien tot de meest populaire vakantiebestemmingen. Het land waar zo’n 8,5 miljoen inwoners leven ontvangt ieder jaar meer dan twintig miljoen toeristen die uit heel de wereld komen. Oostenrijk is vooral populair onder Duitsers, Hongaren, Tsjechen, Nederlanders en Belgen, maar mag ook zeker op belangstelling rekenen vanuit andere continenten. Zo verandert Zell am See in de zomermaanden in een Arabische nederzetting doordat de rijke mensen uit de Verenigde Arabische Emiraten massaal naar dit bergstadje komen. In Oostenrijk is de gezondheidszorg ongeveer hetzelfde als in Nederland. Voor een bezoek aan dit uitgestrekte en afwisselende land zijn dan ook geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen vaccinaties voor Oostenrijk

Wanneer je in Oostenrijk in de periode van maart t/m oktober langer dan 4 weken in de natuur gaat doorbrengen (wandelen of kamperen) kan een vaccinatie tegen tekenencefalitis overwogen worden.

Tekenencefalitis

Tekenencefalitis wordt overgebracht door een geïnfecteerde teek. De infectie verloopt vaak zonder symptomen maar kan ook ernstige klachten geven met hersenvliesontsteking als gevolg. Personen boven de 40 hebben meer kans meningitis op te lopen.

Een volledige vaccinatie bestaat uit 3 doses en beschermt 3 jaar.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken