Portugal 

Portugal, officieel de Portugese Republiek, is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het vormt het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. In het oosten en noorden grenst het aan Spanje, het enige buurland, en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. Aangezien Portugal een Europees land is, heeft u geen visum nodig om Portugal te bezoeken. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende. Voordat u op reis gaat is het aan te raden u te verdiepen in eventuele Portugal vaccinaties.

Zijn er verplichte Portugal inentingen?

Nee, er zijn geen vaccinaties verplicht of noodzakelijk wanneer u naar dit land reist vanuit Nederland. Er gelden tevens geen specifieke adviezen voor Portugal.

Andere gezondheidsrisico’s Portugal

Er zijn niet veel gezondheidsrisico’s op Portugal. Het kan handig zijn muggenwerende spray waarin DEET verwerkt is mee te nemen omdat er op Portugal wel muggen voorkomen die mogelijk besmet zijn.

U kunt ook reizigersdiarree oplopen. Dit is een plotse diarree die ontstaat door een infectie van het maagdarmkanaal. Ook voor deze infectie is geen vaccinatie beschikbaar. U kunt de kans op reizigersdiarree verkleinen door geen drinkwater uit de kraan te drinken of voedsel te nuttigen dat van tevoren is klaargemaakt. Daarnaast is het verstandig om oral rehydration salts (ORS) of een stopmiddel mee te nemen op reis.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken