Slowakije

Slowakije of Slovakije is een land in Centraal-Europa. De officiële benaming is Slowaakse Republiek of Slovaakse Republiek. De hoofdstad en grootste stad van het land is Bratislava. Toeristen weten het land vooral te vinden vanwege de magnifieke natuur. Slowakije is letterlijk een paradijs, met negen nationale parken en veertien beschermde natuurgebieden. Geen vakantie in het land is compleet zonder een bezoek aan het prachtige Tatra-gebergte met toppen boven de 2500 meter en gletsjermeren die duizenden jaren geleden zijn gevormd.

Aanbevolen vaccinaties voor Slowakije

Wanneer je in Slowakije in de periode van maart t/m oktober langer dan 4 weken in de natuur gaat doorbrengen (wandelen of kamperen) kan een vaccinatie tegen tekenencefalitis overwogen worden.

Tekenencefalitis

Tekenencefalitis wordt overgebracht door een geïnfecteerde teek. De infectie verloopt vaak zonder symptomen maar kan ook ernstige klachten geven met hersenvliesontsteking als gevolg. Personen boven de 40 hebben meer kans meningitis op te lopen. Een volledige vaccinatie bestaat uit 3 doses en beschermt 3 jaar.

Reizigersdiarree    

Vaak krijgen reizigers te maken met diarree. Dit komt niet altijd door besmetting met bacterie of virus maar kan ook veroorzaakt worden door vermoeidheid, de reis of de verandering van voedsel. Drink voldoende water (uit flessen) omdat diarree uitdroging kan veroorzaken. Bij ernstige diarree is het aan te raden diarreeremmers te gebruiken. Zorg dat u die uit Nederland meeneemt.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken