Azoren 

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan die samen een autonome regio van de republiek Portugal vormen. De archipel bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eiland. De Azoren behoren tot de beste plekken ter wereld om dolfijnen en walvissen te spotten. De eilanden zijn vooral bekend om de ongerepte natuur en de oneindige wandelmogelijkheden: glooiende heuvels, felgekleurde bloemen, mooie kratermeren en zwarte kliffen. De kliffen en kratermeren laten zien dat de eilanden door vulkanische uitbarstingen zijn ontstaan. Toch zijn niet alle eilanden gelijk. Het vruchtbare Pico heeft prachtige wijngaarden en de hoogste berg van Portugal, op Faial waant u zich op de maan, op São Miguel daalt u af in een uitgeholde vulkaan en op Furnas kunt u een natuurlijk thermaal bad nemen. En natuurlijk kunt u heerlijk luieren op een van de vele stranden. Aangezien de Azoren behoren tot de Europese Unie kunt u met geldig paspoort of identiteitskaart reizen.

Zijn er verplichte Azoren inentingen?

Nee, er zijn geen vaccinaties verplicht of noodzakelijk wanneer u naar deze eilandengroep reist vanuit Nederland. Er gelden voor de Azoren net als voor Madeira geen specifieke vaccinatie- adviezen.

Andere gezondheidsrisico’s op de Azoren

U kunt de Azoren veilig bezoeken; er zijn niet veel gezondheidsrisico’s op de Azoren. Het kan handig zijn muggen werende spray waarin DEET verwerkt is mee te nemen omdat er wel muggen voorkomen die mogelijk besmet zijn.

Reizigersdiarree    

Vaak krijgen reizigers te maken met reizigersdiarree. Dit komt niet altijd door besmetting met bacterie of virus maar kan ook veroorzaakt worden door vermoeidheid, de reis of de verandering van voedsel. Drink voldoende water (uit flessen) omdat diarree uitdroging kan veroorzaken. Bij ernstige diarree is het aan te raden diarreeremmers te gebruiken. Zorg dat u die uit Nederland meeneemt.     

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken