Israël

Het mooie Israël is al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. De hoofdstad van dit land in het Midden-Oosten is Jeruzalem en de munteenheid heet de Nieuwe Israëlische Sjekel (afgekort NIS). Voordat u aan uw reis begint is het belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft. Zo moet u beschikken over een paspoort dat op de dag van vertrek nog minimaal zes maanden geldig is. Ook is het belangrijk om in kaart te brengen op welke ziektes u een verhoogd risico loopt in het land. In Israël heersen namelijk andere ziektes dan in Nederland. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie over inentingen voor Israël. Zo kunt u heerlijk onbezorgd op reis!

Verplichte inentingen voor Israël

Er zijn geen inentingen voor Israël die u verplicht moet halen voor vertrek.

Alle aanbevolen inentingen voor Israël op een rij

Ondanks dat er geen verplichte inentingen voor Israël zijn kan het wel voorkomen dat uw arts een aanbeveling doet voor bepaalde vaccinaties. Of deze vaccinatie voor Israël voor u noodzakelijk is kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals uw verblijfsduur en gezondheidssituatie. Twijfelt u of bepaalde Israël vaccinaties voor u noodzakelijk zijn? Bespreek dan altijd uw reisplan samen met uw arts voor een persoonlijk vaccinatieadvies.

Hepatitis A

De ziekte hepatitis A, die ook bekend staat als geelzucht, veroorzaakt bij besmetting een ontstoken lever. U kunt besmet raken met dit virus wanneer u besmet voedsel eet. Om heftige ziekte te voorkomen, wordt het aangeraden om uzelf tegen deze ziekte te laten vaccineren, voordat u vertrekt naar Israël. Om volledig beschermd te zijn moet u op twee verschillende momenten een hepatitis A vaccinatie halen. U bent dan voor een periode van 30 jaar beschermd. Deze vaccinatie is nodig als u onder onhygiënische omstandigheden verblijft.

Rabiës

De infectieziekte rabiës komt ook voor in Israël. Risico op besmetting is niet groot. Deze vaccinatie wordt aanbevolen wanneer u verwacht langer dan drie maanden in Israël te verblijven. Ook kunt u zelf voorzorgsmaatregelen nemen om besmetting te voorkomen door direct contact met wilde zoogdieren zoveel mogelijk te vermijden.

Muggen en malaria in Israël

De muggen in Israël verspreiden geen malaria. Wel kunnen de muggen andere ziektes bij zich dragen, waardoor het dragen van bedekkende kleding wenselijk is. Om muggenbeten zoveel mogelijk te voorkomen wordt het aangeraden om onbedekte lichaamsdelen in te smeren met een muggenwerend middel. Ook biedt het slapen onder een klamboe uitkomst.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken