Polen

Polen, is een land in Midden-Europa, ten oosten van Duitsland, grenzend aan de Oostzee. Het is een ware natuur-en cultuurschatkist. Het heeft de naam grauw en grijs te zijn maar is een land voor kleur. Prachtige steden, blauwe meren en oerbossen. Een geldig identiteitsbewijs is noodzakelijk. U kunt wanneer u veel in de natuur zult verblijven ook inentingen overwegen.

Zijn er verplichte inentingen Polen?

Er zijn geen verplichte inentingen nodig om naar Polen te reizen. Er worden wel aanbevelingen gedaan betreft vaccinaties Polen. Zodra u de plannen maakt om naar Polen te reizen kunt u met uw behandelend arts of adviseur bespreken of er bepaalde vaccinaties nodig zijn. 

Bijzondere vaccinaties

Wanneer u in een gesprek met uw behandelend arts uw reis bespreekt kan het zijn dat er op basis van de aard, verblijfsomstandigheden en duur van uw reis nog andere vaccinaties aanbevolen worden. Uw gezondheid en leeftijd worden bij deze aanbeveling altijd meegenomen.

Als u naar Polen en gaat reizen, kan uw behandelend arts aanvullende vaccinaties adviseren voor de volgende ziektes:

  • Tekenencefalitis
  • Rabiës (hondsdolheid)

Overige gezondheidsrisico’s 

Naast ziektes waartegen gevaccineerd kan worden zijn er gezondheidsrisico’s die u oploopt in het gebied waar geen inenting voor is. 

Gaat u veel door de natuur van Polen reizen? Dan kunt u te maken krijgen met teken en andere stekende insecten. Er wordt geadviseerd om een tekenpincet mee te nemen en een klamboe. Zorg dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zodat u onbezorgd kunt reizen door Polen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken