Bali 

Bali is een klein eiland dat behoort tot Indonesië. Indonesië bestaat uit heel veel kleine eilandjes. Bali is van de Soenda-eilanden het meest westelijke eiland. De hoofdstad van Bali is Denpasar en is ook de grootste stad met een half miljoen inwoners. De grootste inkomstenbron van het eiland is toerisme. Het is een erg geliefd eiland onder veel reizigers. Bali heeft alles wat een eiland moet hebben. Van prachtige natuur tot historische monumenten met een rijke geschiedenis en prachtige stranden met hippe beachclubs. Bent u van plan naar Bali te reizen, dan is het belangrijk dat u van tevoren de verplichte documenten en vaccinaties binnen hebt. Op deze manier gaat u veilig op reis. 

Welke vaccinaties zijn er nodig voor Bali?

Als u naar Bali reist is het verstandig om een aantal vaccinaties te halen. Maar zijn er verplichte Bali inentingen? De gele koorts vaccinatie is als enige verplicht als u vanuit een land reist waar dit voorkomt. Als u vanuit Nederland reist is een gele koorts vaccinatie dus niet nodig. 

Aanbevolen vaccinatie Bali 

Onderstaande inentingen zijn de vaccinaties die worden aangeraden voor iedere reiziger buiten West-Europa. Bespreek uw reisplannen nauwkeurig met uw arts om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk beschermd op reis gaat. 

DTP- vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP-vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar. Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Aanbevolen reisartikelen als u naar Bali reist 

Naast dat u de vaccinaties voor Bali haalt, bestaat er altijd nog een kans dat u ziek wordt op vakantie. Er is daarom een aantal artikelen die altijd handig zijn om mee op reis te nemen. Veel voorkomend geval is de Bali- belly: een voedselvergiftiging waar veel toeristen mee te maken krijgen. Neem daarom ORS (Oral Rehydration Solutions), dit voorkomt uitdroging bij extreem vochtverlies. Verder zijn er veel insecten aanwezig op Bali, dus DEET en andere insectenwerende middelen is erg handig om in de koffer of backpack te stoppen. 

Malaria

Hoewel malaria in Indonesië voorkomt is Bali malariavrij.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken