Bonaire 

Bonaire behoort tot de Nederlandse Antillen. Het eiland is gelegen in het Caribisch gebied. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. De officiële taal van Bonaire is Nederlands. Daarnaast zijn Engels en Papiaments ook erkend als officiële talen. Bent u van plan Bonaire te bezoeken? Dan is het verstandig om te controleren of u vaccinaties moet halen.

Verplichte vaccinaties 

Bonaire kent geen verplichte vaccinaties. U kunt als Nederlander dan ook zonder zorgen naar Bonaire reizen. Wel is het zo dat u een inenting tegen gele koorts moet halen als u reist naar Bonaire vanuit een land waar deze ziekte heerst. In dat geval is het verplicht een gele koorts inenting te halen als vaccinatie voor Bonaire. De vaccinatie tegen gele koorts werkt pas na 10 dagen.

Ziektes op Bonaire

Op Bonaire komen ziektes als dengue, chikungunya en zika voor die door muggenbeten overgedragen kunnen worden. Bescherm uzelf daarom goed. Trek bedekkende kleding aan, slaap onder een klamboe en smeer de onbedekte huid in met muggenspray waar DEET in zit.

Andere gezondheidsrisico’s op Bonaire

Naast de mogelijke infectieziekten en muggenbeten die u kunt oplopen, kunt u op Bonaire ook last krijgen van reizigersdiarree. Dit wordt veroorzaakt door het eten of drinken van besmet voedsel. Om dit te voorkomen moet u geen rauw of niet geheel gaar voedsel eten. Ook kunt u beter geen ijsklontjes in uw drinken laten doen en geen water drinken uit de kraan maar uit flessen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken