Curaçao

Curaçao is een eiland dat te vinden is in de zuidelijke Caraïbische zee, vlak voor de kust van Venezuela. De hoofdstad van het eiland is Willemstad, dat vroeger ook de hoofdstad was van de Nederlandse Antillen. Voor een reis naar Curaçao is het belangrijk dat u beschikt over de juiste reisdocumenten, zoals een geldig paspoort. Daarnaast heersen er op Curaçao andere ziektes dan in Nederland. Om ervoor te zorgen dat u onbezorgd van uw reis kunt gaan genieten, moet u in sommige situaties een vaccinatie halen. Benieuwd welke Curaçao inentingen u nodig heeft voor vertrek? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig hebt. 

Verplichte vaccinaties Curaçao

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Curaçao. 

Persoonsgebonden adviezen

Er zijn geen aanvullende vaccinaties nodig. Ook hoeft u zich op Curaçao geen zorgen te maken over malaria, dat komt daar niet voor. Wel kan het wenselijk zijn om uzelf te beschermen tegen muggen. Naast malaria kunnen de muggen namelijk andere ziektes zoals chikungunya, dengue en zika overbrengen. Draag daarom bij voorkeur bedekkende kleding. Lichaamsdelen die onbedekt zijn, moeten ingesmeerd worden met een muggenwerend middel. Als Curaçao de start is van een langere reis door Zuid-Amerika dan is het verstandig de aanbevelingen voor de overige landen goed door te nemen.

Reizigersdiarree

Iedere reiziger kan reizigersdiarree oplopen door verandering van voedsel reizen over tijdzones en vermoeidheid. Bij diarree kunt u veel vocht verliezen. Om uitdroging te voorkomen is het verstandig om ORS (Oral Rehydration Solutions)  aan te schaffen en/of gebruik te maken van een middel dat diarree stopt.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken