Jamaica

Het eiland Jamaica is een van de grotere eilanden in het Caribisch gebied dat lid is van het Gemenebest van Naties. Jamaica is bekend om de vele watervallen, en heeft een heel bijzondere geschiedenis die veel verder teruggaat dan en de reggae cultuur.  .Jamaica heeft de chill vibes, het is er ‘relaxt’ en de ’no problem’ en ‘don’t worry’ uitstraling trekt niet alleen moderne hippies maar allerlei verschillende mensen: Jong en oud, rijk en minder rijk, reizigers die willen ont-stressen of toeristen die vooral willen feesten, mensen die nieuwsgierig zijn naar de cultuur en Rastafarians, maar ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Jamaica. Jamaica heeft strand, watervallen en rivieren, de Blue Mountains vlakbij Kingston en vele kleine niet bekende baaien en grotten. Jamaica is eigenlijk aantrekkelijk voor allerlei type reizigers

Sommige Jamaica vaccinaties zijn persoonsgebonden en afhankelijk van onder andere uw gezondheidssituatie en de duur van uw verblijf. Indien u twijfelt of een bepaalde inenting voor Jamaica voor u noodzakelijk is dan is het raadzaam om uw arts te raadplegen voor een passend advies.

Alle aanbevolen inentingen Jamaica op een rij

Onderstaande inentingen zijn de vaccinaties die worden aangeraden voor iedere reiziger buiten West-Europa. Bespreek uw reisplannen nauwkeurig met uw arts om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk beschermd op reis gaat. 

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP- vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar. Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Gele koorts

Op Jamaica komt geen gele koorts voor. Maar een gele koorts vaccinatie is verplicht wanneer u Jamaica inreist via een land waar gele koorts voorkomt. De vaccinatie tegen gele koorts is pas na 10 dagen beschermend. Zorg dat u de vaccinatie dus op tijd laat zetten.

Persoonsgebonden Jamaica vaccinaties en adviezen

De inentingen voor Jamaica uit het onderstaande overzicht zijn persoonsgebonden en afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw gezondheidssituatie en de verblijfsduur. Raadpleeg altijd een arts indien u twijfelt of u een vaccinatie moet halen.

Rabiës

Rabiës is een infectieziekte die voorkomt bij zoogdieren en wilde honden. Indien uw reis naar het land korter is dan drie maanden wordt deze vaccinatie voor Jamaica in de meeste gevallen niet geadviseerd. Ter preventie van besmetting moet direct contact met zoogdieren en wilde honden zoveel mogelijk vermeden worden. Wanneer u zich wel wilt laten inenten rabiës krijgt u twee prikken, met een tussenpoos van een week.

Malaria

In Jamaica komt geen malaria voor. Toch kan het wenselijk zijn om uzelf zo goed mogelijk te beschermen tegen muggenbeten. Draag hiervoor bedekkende kleding en smeer onbedekte lichaamsdelen in met een muggenwerend middel.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken