Nederlandse Antillen 

De Nederlandse Antillen is een kleine eilandengroep in de Caribische Zee en maakt uit van het Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlandse Antillen bestaan uit Aruba, Bonaire, Curaçao St. Eustatius en St. Maarten en staan vooral bekend als strand- en duikbestemming. Hoewel het een eilandengroep is zijn de eilanden zeer verschillend. Curaçao is het grootste en meest veelzijdige eiland. De hoofdstad Willemstad heeft felgekleurde huizen, musea en winkels en de stranden zijn modern en bekend om de feesten. Bonaire is het duikparadijs van de eilanden met bekende spots als Hilma Hooker. Maar ook op Bonaire het eerste nationale park van de eilanden en prachtig meren met flamingo’s. Aruba is vooral bekend om de stranden. Om te liggen en om de afzetplaatsen van schildpaddeneieren te bekijken. St. Eustatius en St. Maarten kennen naast witte stranden ook mooie natuur door de vulkanische oorsprong van de eilanden. Ook al vallen de eilanden onder het Koninkrijk een geldig paspoort is noodzakelijk.  

Verplichte en aanbevolen vaccinaties

Voor een reis naar de Nederlandse Antillen zijn de volgende vaccinaties verplicht:

Gele koorts

Voor een bezoek aan de Nederlandse Antillen is een gele koorts vaccinatie niet verplicht als u reist vanuit Nederland. Wel wordt aan de grens een geldig bewijs van gele koorts vaccinatie gevraagd als u reist vanuit een gele koorts land of in transit bent geweest voor meer dan 12 uur in een zo’n land. De vaccinatie tegen gele koorts is pas na 10 dagen beschermend. Zorg dat u de vaccinatie dus op tijd laat zetten.

Voor de Nederlandse Antillen worden verder geen vaccinaties aanbevolen.

Door muggen overdraagbare ziektes 

In bepaalde gebieden van de Nederlandse Antillen kunnen muggen voorkomen die overdraagbare ziektes met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan zika, chikungunya en/of dengue. Voor deze door muggen overdraagbare ziektes is geen vaccinatie beschikbaar. Om uzelf te beschermen tegen muggen is het aan te raden om anti-muggenproducten zoals een klamboe en anti-muggenspray met DEET aan te schaffen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken