Britse Maagdeneilanden 

De Britse Maagden eilanden is een eilandengroep in de Caraïbische Zee. Ze bestaan uit tientallen eilandjes en staan naast de bekendheid als strandparadijs ook bekend is als ’s werelds grootste belastingparadijs. Grote cruiseschepen in het Caraïbisch gebied doen bijna allemaal deze eilandengroep aan. Maar het is ook de plek met meer dan 100 duiklocaties. Scheepswrakken, onderwaterravijnen, schildpadden en koraalriffen. Onder water is het bijna mooier dan boven water. Bezoek de botanische tuinen en slenter door Craft’s Alive Village waar de meest kleurige artikelen worden aangeboden. Een ontspannen en zonnige vakantie gegarandeerd. Een veilig vakantiebestemming. Het grootste gevaar op de Britse Maagdeneilanden schuilt in tropische stormen en overstromingen in de maanden juni t/m november.

Vaccinaties voor de Britse Maagdeneilanden

Onderstaande inentingen zijn de vaccinaties die worden aangeraden voor iedere reiziger buiten West-Europa. Bespreek uw reisplannen nauwkeurig met uw arts om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk beschermd op reis gaat. 

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP-vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar. Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Door muggen overdraagbare ziektes 

In bepaalde gebieden van de Maagdeneilanden kunnen muggen voorkomen die overdraagbare ziektes met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan zika, chikungunya en/of dengue. Voor deze door muggen overdraagbare ziektes is geen vaccinatie beschikbaar. Om uzelf te beschermen tegen muggen is het aan te raden om anti-muggenproducten zoals een klamboe en anti-muggenspray met DEET aan te schaffen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken