Ecuador

Het land Ecuador ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft als hoofdstad Quito. De valuta die zij hanteren is de Amerikaanse dollar. Uw reis naar dit mooie land vergt een goede voorbereiding. Zo moet u over een paspoort beschikken dat op het moment van vertrek nog minimaal zes maanden geldig is. Het is verstandig om ruim voor het begin van uw reis alle vaccinaties te halen. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie.

Aanbevolen vaccinaties Ecuador

Voor uw reis naar Ecuador zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel zijn er een aantal aanbevolen vaccinaties voor Ecuador. Deze worden altijd geadviseerd, ongeacht factoren zoals uw verblijfsduur of gezondheidssituatie.

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP-vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) . Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Hepatitis A, ook wel geelzucht wordt genoemd, is een ziekte waarbij u uiteindelijk leverklachten kunt ervaren. Deze zeer besmettelijke ziekte wordt veroorzaakt door een virus, die het lichaam verlaat via de ontlasting. Hepatitis A begint met vage klachten als; griep, koorts, gele huid en oogleden en donker gekleurde urine. Een hepatitis A- vaccinatie beschermt u tegen deze ziekte. Deze Ecuador vaccinatie bestaat uit 2 injecties. Na de eerste inenting bent u beschermd voor een jaar. Na de tweede, die minimaal 6 maanden later toegediend mag worden, bent u beschermd voor meer dan 30 jaar.

Gele koorts

Gele koorts is een ziekte die overgebracht kan worden door muggen. Bij besmetting kunt u de volgende ziekteverschijnselen ervaren; plotselinge hoge koorts  hoofdpijn en/of bloedingen. Deze vaccinatie is niet overal in Ecuador nodig of aanbevolen. In een gesprek met arts of adviseur kunt u uw reisschema bespreken en kan beoordeeld worden of vaccinatie nodig is. 

Persoonsgebonden Ecuador inentingen en adviezen

Bij langer verblijf in Ecuador of in bijzondere omstandigheden kan het zijn dat meer vaccinatie aanbevolen worden.  

Rabiës

Rabiës is een zeer gevaarlijke infectieziekte die uiteindelijk uw hersenen aantast. De ziekte kan overgedragen worden door wilde zoogdieren en zwerfhonden. Probeer direct contact met deze dieren zoveel mogelijk te vermijden en overweeg een vaccinatie tegen rabiës.

Hepatitis B

Bij een hepatitis B besmetting wordt uw lever geïnfecteerd door een virus. Deze vaccinatie wordt aangeraden indien u van plan bent om langer dan drie maanden in Ecuador te verblijven. Bespreek de mogelijkheden met uw arts.

Muggen en malaria

In Ecuador komt in veel gebieden malaria voor. De ziekte wordt overgedragen via een muggenbeet. Er is geen vaccinatie tegen malaria. In het gesprek met uw arts of adviseur kan bekeken worden welke maatregelen nodig zijn. Naast malaria kunnen muggen ook andere ziektes bij zich dragen. Het is belangrijk is om muggenbeten te voorkomen. Draag daarom zoveel mogelijk bedekkende kleding en smeer onbedekte lichaamsdelen in met een muggenwerend middel dat DEET bevat.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken