Hawaï 

Hawaï is een groep eilanden voor de Westkust van Midden-Amerika en tevens een van de staten van de Verenigde Staten. De hoofdstad van Hawaii is Honolulu en de staat telt 1,4 miljoen inwoners. De staat Hawaii dankt zijn naam aan het grootste eiland, dat ook de naam Hawaii draagt. Mocht u willen afreizen naar Hawaii, dan is het verstandig hier de juiste voorbereidingen voor te treffen. Zo is er een aantal vaccinaties,  dat wordt geadviseerd. Op deze pagina vindt u  alle informatie omtrent inentingen die je nodig hebt om veilig en zonder zorgen van deze mooie eilanden te kunnen genieten. 

Verplichte inentingen Hawaii

Op dit moment zijn er geen verplichte vaccinaties die u moet halen voor Hawaii.  Soms geldt een uitzondering voor gele koorts als u kort van tevoren in een hoog risico land bent geweest. Wel wordt aangeraden een aantal vaccinaties te halen alvorens u de reis naar Hawaii begint. 

Aanbevolen vaccinaties Hawaii

De adviezen zijn afhankelijk van uw verblijfsduur, en ook de reis- en verblijfsomstandigheden. Teven zal uw gezondheidssituatie invloed hebben op de noodzaak van bepaalde inentingen. Een arts kan u een passend advies geven over in welke situatie u welke inentingen dient te nemen.

Rabiës

Rabiës is een zeer gevaarlijke virusziekte welke bij infectie vrijwel altijd tot de dood leidt. Rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd, is een infectie van de hersenen. Rabiës wordt overgedragen via speeksel van een besmet zoogdier zoals een hond, kat of een aap. Dit kan via een beet of krab maar ook via een lik aan een wond. Bij het vermoeden dat u een beet heeft opgelopen van een dier welke is besmet met rabiës, dient u uiterlijk binnen een week immunoglobuline met antistoffen tegen rabiës toegediend te krijgen. Echter is dit in sommige landen lastig te verkrijgen. Wanneer u voor uw reis een inenting tegen rabiës heeft gehad, dan is na een beet het toedienen van immunoglobuline niet nodig. De kans op besmetting met rabiës is het grootste bij trektochten of fietstochten door het platteland, of wanneer u veel met dieren omgaat. In de regel is het vermijden van contact met zoogdieren voldoende maar soms kan vaccinatie overwogen worden.

Infectieziekten waar u uzelf niet tegen kunt vaccineren

Naast bovenstaande vaccinaties tegen infectieziektes is er ook een aantal infectieziektes die u kunt oplopen in Hawaï waar geen vaccinatie beschikbaar voor is. Het gaat hier om infectieziektes die u kunt oplopen door een muggenbeet. Het gaat hierbij om de ziektes dengue (ook wel knokkelkoorts genoemd), chikungunya en zikakoorts. De muggen die deze ziektes verspreiden steken overdag. Met behulp van muggenwerende maatregelen kan dit goed bestreden worden. 

Een veel voorkomende klacht bij reizigers is reizigersdiarree. Diarree wordt niet altijd veroorzaakt door een virus maar kan ook optreden door oververmoeidheid of het vreemde voedsel. Wanneer u last krijgt van diarree is het verstandig om diarreeremmers te gebruiken en voldoende te drinken. Dit voorkomt uitdroging.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken