Koeweit

Koeweit is een van de rijkste landen ter wereld, een klein emiraat in de Perzische Golf dat drijft op zand, olie en buitenlandse werknemers. Bergen, meren en rivieren vind je er niet, het grootste deel van het droge en hete land bestaat uit woestijn. Koeweit is het enige land zonder water in de grond, maar het bezit wel een vijfde van de olievoorraad in de wereld. Geen toeristische trekpleister maar een boeiend voorbeeld voor de rijke Arabische wereld.

Verplichtingen inentingen Koeweit

Koeweit kent geen verplichte vaccinaties

Aangeraden inentingen Koeweit

De volgende vaccinaties worden aangeraden:

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP-vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar. Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A- vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Vaccinaties voor langer verblijf in Koeweit

De volgende vaccinaties worden aanbevolen voor een langer verblijf:

Hepatitis B

Hepatitis B is een virusziekte die ontstekingen aan de lever veroorzaakt. Besmetting vindt plaats door seksueel contact of wanneer u in contact komt met het bloed van iemand die besmet is. Hepatitis B-vaccinatie is nergens verplicht, echter wordt het wel sterk aangeraden wanneer u langer dan drie maanden in het land verblijft.  

Rabiës 

Rabiës, oftewel hondsdolheid, kunt u oplopen door een beet of lik van een besmet zoogdier. Bij een besmetting met rabiës worden delen van uw hersenen aangetast. Deze inenting kan geadviseerd worden indien u langer dan 3 maanden door Koeweit wilt reizen. In de regel zou het vermijden van contact met wilde dieren echter genoeg moeten zijn. 

Algemene gezondheidsrisico’s en adviezen 

Buiten de vaccinaties die worden aangeraden zijn er nog andere adviezen voor tijdens uw reis in Koeweit. In Koeweit komt geen malaria voor er zijn wel muggen die andere ziektes kunnen overdragen. Het is daarom altijd verstandig om beschermende kleding te dragen. De ontblote lichaamsdelen kunt u het beste insmeren met een muggenwerend middel dat DEET bevat.  Tevens kunt u last krijgen van reizigersdiarree. Wanneer u hier last van hebt kunt u diarreeremmers nemen. Zorg ook dat u voldoende water drinkt om uitdroging tegen te gaan. 

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op één van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken