Amerikaans-Samoa

Amerikaans-Samoa is een gebied dat tot de Verenigde Staten behoort en ligt in de zuidelijke Grote Oceaan. Amerikaans-Samoa wordt ook wel eens Oost-Samoa genoemd. Het is een prachtige eilandengroep die door vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. Dat is nog te zien aan kleur van de rotsen. Je ziet zwarte rotsen met een overdadige begroeiing. Het grootste eiland is Upolu een lieflijk eiland met ongerepte stranden. Het eiland Savai’i  is ruwer door recentere vulkaanuitbarstingen. Oost-Samoa is nu nog het onontdekte deel van de Pacific waar u nog kennis kunt maken met het echte Polynesische leven en de met ongerepte stranden, regenwouden, kraters en koraalriffen. Voor een reis korter dan 30 dagen heeft u alleen een geldig paspoort en een retourticket nodig. Blijft u  langer dan is een visum verplicht. Oost-Samoa is een veilige vakantiebestemming.

Verplichte vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Amerikaans-Samoa.

Aanbevolen vaccinaties 

Onderstaande inentingen zijn de vaccinaties die worden aangeraden voor iedere reiziger buiten West-Europa. Bespreek uw reisplannen nauwkeurig met uw arts om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk beschermd op reis gaat. 

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP-vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar. Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Aanbevelingen bij langer verblijf

Bij een langer verblijf in Amerikaans Samoa worden de volgende inentingen aanbevolen:

Hepatitis B

Wanneer u voor een langere periode naar Amerikaans-Samoa gaat adviseren wij u om de hepatitis B-vaccinatie te overwegen. In 2011 is de vaccinatie aan het Rijksvaccinatieprogramma toegevoegd als: het combinatievaccin DKTP-Hib-HepB.  Bespreek met de arts of vaccinatie overwogen dient te worden. Mocht u ook het hepatitis A vaccin nog missen, kunt u dit combineren door gebruik te maken van het combinatievaccin.

Door muggen overdraagbare ziektes 

In bepaalde gebieden van Amerikaans-Samoa kunnen muggen voorkomen die overdraagbare ziektes met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan zika, chikungunya en/of dengue. Voor deze door muggen overdraagbare ziektes is geen vaccinatie beschikbaar. Om uzelf te beschermen tegen muggen is het aan te raden om anti-muggenproducten zoals een klamboe en anti-muggenspray met DEET aan te schaffen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken