Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda is een eilandstaat in het oostelijk deel van de Caraïbische Zee en bestaat uit de eilanden Antigua, Barbuda en het onbewoonde Redonda. De bestemming waar je heengaat voor rust, relaxen en restaurants. Mocht je van een beetje meer avontuur houden dan zijn de regenwouden en de onderwaterwereld een aanrader. Het zomercarnaval en de Antigua Sailing Week een uitdaging voor feestgangers. Voor elk wat wils. Voor een reis naar deze eilanden dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Een visum is alleen nodig bij een reis die langer dan 3 maanden duurt. Het is een veilig vakantieland. Maar lees toch eerst de aanbevelingen voor vaccinaties hieronder voor u afreist.

Verplichte vaccinaties 

Voor een reis naar Antigua en Barbuda zijn de volgende vaccinaties verplicht:

Gele koorts 

Voor een bezoek aan Antigua en Barbuda is een gele koorts vaccinaties noch verplicht noch aanbevolen. Wel wordt aan de grens een geldig bewijs van gele koorts vaccinatie gevraagd als u reist vanuit een gele koorts land of in transit bent geweest voor meer dan 12 uur in een zo’n land. De vaccinatie tegen gele koorts is pas na 10 dagen beschermend. Zorg dat u de vaccinatie dus op tijd laat zetten.

Aanbevolen vaccinaties Antigua en Barbuda

Onderstaande inentingen zijn de vaccinaties die worden aangeraden voor iedere reiziger buiten West-Europa. Bespreek uw reisplannen nauwkeurig met uw arts om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk beschermd op reis gaat. Er zijn

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP- vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar. Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Aanbevelingen bij langer verblijf

Bij een langer verblijf in Antigua en Barbuda worden de volgende inentingen aanbevolen:

Hepatitis B

Wanneer u voor een langere periode naar Anguilla gaat adviseren wij u om de hepatitis B-vaccinatie te overwegen. In 2011 is de vaccinatie aan het Rijksvaccinatieprogramma toegevoegd als: het combinatievaccin DKTP-Hib-HepB.  Bespreek met de arts of vaccinatie overwogen dient te worden. Mocht u ook het hepatitis A vaccin nog missen, kunt u dit combineren door gebruik te maken van het combinatievaccin.

Door muggen overdraagbare ziektes 

In bepaalde gebieden van Anguilla kunnen muggen voorkomen die overdraagbare ziektes met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan zika, chikungunya en/of dengue. Voor deze door muggen overdraagbare ziektes is geen vaccinatie beschikbaar. Om uzelf te beschermen tegen muggen is het aan te raden om anti-muggenproducten zoals een klamboe en anti-muggenspray met DEET aan te schaffen.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken