Zuid-Korea 

In het noordoostelijke deel van het Aziatische continent is Zuid-Korea te vinden op het zuidelijke deel van het Koreaanse Schiereiland. Wanneer u naar dit land reist, dan heeft u een aantal documenten nodig. Denk hierbij aan een geldig paspoort en een visum. Voor de exacte details kunt u de ambassade van dit land gevestigd in Den Haag raadplegen. Verder is het verstandig om eventuele Zuid-Korea vaccinaties te overwegen. 

Zijn er verplichte inentingen voor Zuid-Korea?

Nee, er zijn geen vaccinaties die u eerst moet krijgen voordat u op reis gaat naar dit land. Er zijn wel een aantal belangrijke Zuid-Korea vaccinaties die worden geadviseerd bij een bezoek aan dit land. Verder zijn er tevens persoons- en reisgebonden Zuid-Korea vaccinaties die mogelijk van belang zijn. Deze inentingen zijn namelijk afhankelijk van de aard en duur van uw reis, en uw gezondheidssituatie.

Aanbevolen Zuid-Korea vaccinaties

Er zijn een aantal inentingen voor Zuid-Korea die regelmatig worden aangeraden. Deze vaccins zijn namelijk effectief tegen een aantal ziektes die reizigers veelal oplopen. Naast deze aanbevolen Zuid-Korea vaccinaties zijn er tevens inentingen die aanvullend geadviseerd kunnen worden door uw arts. U doet er dan ook goed aan om met uw behandelende arts uw reisplannen te bespreken. Vervolgens gaat u optimaal beschermd op reis. Voor Zuid-Korea worden sowieso de onderstaande vaccinaties aanbevolen.

DTP-vaccinatie

DTP’ is een afkorting voor drie verschillende ziektes, namelijk difterie, tetanus en polio. Hoewel in Nederland deze ziektes vrijwel niet meer voorkomen, kunt u het wel oplopen in het buitenland. Vandaar dat deze inenting op de lijst van aanbevolen Zuid-Korea vaccinaties staat. 

Hepatitis A

Hepatitis A wordt ook wel ‘besmettelijke geelzucht’ genoemd, omdat het een zeer besmettelijke ontsteking van de lever is. Deze ziekte ontstaat door besmetting met een virus dat wordt overgedragen door middel van besmet voedsel, ontlasting en drinkwater. Vanwege de zeer besmettelijke aard van het virus staat een hepatitis A vaccin op de lijst aanbevolen inentingen voor Zuid-Korea.

Persoons- en reisgebonden vaccinaties

Naast de bovenstaande Zuid-Korea vaccinaties zijn er nog aanvullende inentingen die uw arts kan aanbevelen. Afhankelijk van uw gezondheidssituatie en de aard en duur van uw reis kunt u deze vaccins nodig hebben. Vandaar dat er gesproken wordt over ‘persoons- en reisgebonden vaccinaties’. Het betreft de onderstaande Zuid-Korea vaccinaties.

Hepatitis B

Wanneer u langer dan 3 maanden verblijft in dit land, dan kan uw arts een hepatitis B als Zuid-Korea vaccinatie aanraden. Hepatitis B wordt namelijk net als hepatitis A veroorzaakt door een zeer besmettelijk virus. Dat virus wordt overgedragen via bloed en sperma, en leidt uiteindelijk tot een infectie van de lever. 

Rabiës

Rabiës, ook wel ‘hondsdolheid’ genoemd, is een ernstige herseninfectie. Deze infectie wordt veroorzaakt door een virus dat overgebracht wordt door het speeksel van zoogdieren die besmet zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een beet, krab of lik. Afhankelijk van de omstandigheden kan een inenting tegen deze ziekte geadviseerd worden als Zuid-Korea vaccinatie. Raadpleeg hiervoor uw arts.

Japanse encefalitis

Een andere virusinfectie die u kunt oplopen in Zuid-Korea is Japanse encefalitis. Dit virus wordt van een bepaalde muggensoort overgedragen op mensen door middel van een muggenbeet. Aangezien reizigers doorgaans zelden besmet raken met dit virus, is een vaccin niet altijd noodzakelijk. Het Japanse encefalitis vaccin wordt alleen op basis van specifieke omstandigheden aangeraden als Zuid-Korea vaccinatie.

Tekenencefalitis

Een virusinfectie die hersenontsteking veroorzaakt: tekenencefalitis. Dit virus kunt u oplopen door een beet van een besmette teek. Ook het drinken van ongepasteuriseerde melk kan leiden tot een besmetting met deze virusinfectie. Tekenencefalitis kan net als de ziekte van Lyme veroorzaakt worden door een tekenbeet, maar daar eindigen ook de overeenkomsten. Uw arts kan een inenting tegen deze infectie aanbevelen als Zuid-Korea vaccinatie op basis van de omstandigheden van uw geplande reis. 

TBC vaccinatie

De afkorting ‘TBC’ staat voor tuberculose. Dit is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de tuberkelbacterie. Als een persoon met open tuberculose hoest, dan kan de bacterie via de vochtdruppels overgedragen worden aan iemand anders. Naast een inenting als Zuid-Korea vaccinatie is het daarom aan te raden te voorkomen dat iemand in uw gezicht hoest. 

Andere gezondheidsrisico’s Zuid-Korea

Naast de bovenstaande ziektes waar u Zuid-Korea vaccinaties voor kunt halen, zijn er tevens andere gezondheidsrisico’s die u kunt oplopen tijdens uw reis. Zo komt in het noordelijke deel van de provincies Kyonggi en Kangwon malaria voor. Daarnaast kunt u last krijgen van reizigersdiarree. Hierdoor is het verstandig om naast inentingen voor Zuid-Korea ook de nodige reisartikelen mee te nemen en maatregelen tegen muggenbeten te treffen. 

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken