Dubai en Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt aan de kust van de Perzische Golf. De munteenheid die hier wordt gehanteerd heet de Dirham (afgekort AED). Bent u van plan om op reis te gaan naar deze mooie stad? Zorg dan dat u op tijd in kaart brengt welke inentingen voor Dubai voor u noodzakelijk zijn. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie.

Bespreek dit dan te allen tijde met uw arts. Uw arts kan u vervolgens voorzien van een passend advies.

Alle aanbevolen inentingen voor Dubai

Voor Dubai bestaat geen vaccinatieverplichting maar een aantal vaccinaties is niet overbodig is als u Dubai bezoekt. Dat zijn de vaccinaties DTP en hepatitis A. Ze worden aangeraden aan iedere reiziger buiten West-Europa. Wanneer u langer in Dubai denkt te verblijven dan 3 maanden zijn andere vaccinaties wellicht een aanbeveling. Bespreek uw reisplannen nauwkeurig met uw arts om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk beschermd op reis gaat. 

DTP-vaccinatie

Voor vrijwel alle reizen wordt aangeraden om de DTP- vaccinatie te halen. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziektes gelukkig nauwelijks voor. De DTP-vaccinatie valt sinds 1950 binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) . Iedere inwoner van Nederland krijgt deze vaccinaties aangeboden in de eerste levensjaren. De laatste vaccinatie DTP wordt op 9-jarige leeftijd gegeven en beschermt 10 jaar Wanneer u een herhaalvaccinatie krijgt bent u weer 10 jaar beschermd.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt  zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede  beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Hepatitis B

Bij hepatitis B ontstaat  een ontsteking van uw lever, die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte is overdraagbaar via bloed en seksueel contact. Voor uw reis naar Dubai is een hepatitis B- vaccinatie niet verplicht, maar deze wordt wel aangeraden indien u van plan bent om langer dan 3 maanden in de stad te blijven.

Rabiës

Rabiës (dat ook wel hondsdolheid wordt genoemd) is een infectie die uw hersenen aantast. Het virus kan overgebracht worden wanneer u in aanraking bent gekomen met een besmet zoogdier. Om besmetting te voorkomen is het verstandig om direct contact met wilde zoogdieren te vermijden. In sommige gevallen wordt een inenting hiertegen geadviseerd. Vraag uw arts voor meer informatie over deze Dubai vaccinatie.

BMR-vaccinatie

Met de BMR-vaccinatie wordt u beschermd tegen drie ernstige ziektes: bof, mazelen en rodehond. De bof wordt verspreid door het bofvirus. Deze ziekte is zeer besmettelijk en leidt tot ontsteking van de speekselklier bij het oor. Als een besmet persoon niest, hoest of praat, dan  komen er kleine druppeltjes in de lucht waardoor het virus overgedragen kan worden.  Ook rodehond wordt overgedragen door middel van besmette druppeltjes in de lucht die patiënten uitademen, niezen of hoesten. De ziekte begint met lichte verschijningen zoals koorts, vermoeidheid, verkoudheid en een oogontsteking. Daarna volgt een rode uitslag.  Mazelen, komt voor in Dubai en wordt ook door besmette deeltjes overgedragen en kan naast koorts, jeuk en blaasjes ook tot ernstige complicaties leiden. In Nederland wordt de BMR- vaccinatie vanaf 1987 in het Rijksvaccinatieprogramma ( RVP) gegeven op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar. De bescherming is levenslang. Wanneer u geen vaccinatie heeft gehad en ook de ziektes niet heeft doorgemaakt kan vaccinatie voor uw reis verstandig zijn.

Muggen en malaria

In Dubai komt geen malaria voor. Wel zijn er muggen die andere ziektes, zoals dengue en zika over kunnen brengen. Draag daarom zoveel mogelijk beschermende kleding en smeer onbedekte lichaamsdelen in met een muggenwerend middel dat DEET bevat.

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken