Mexico

Mexico is een populair vakantieland en een fraaie bestemming voor een mooie reis. Hiervoor dient u wel altijd een geldig paspoort bij u te hebben ter identificatie. Dit geldt ook voor uw (minderjarige) kinderen. Daarnaast behoeft dit Noord-Amerikaanse land ten zuiden van de Verenigde Staten ook uw aandacht wat vaccinaties en inentingen betreft. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over welke vaccinaties Mexico verplicht stelt en welke inentingen worden aangeraden om te nemen bij uw reis naar Mexico. 

Vaccinaties Mexico verplicht

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Mexico

Aanbevolen inentingen Mexico

Sommige inentingen voor Mexico worden sterk aangeraden. Op deze pagina vindt u de Mexico vaccinaties die worden aanbevolen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat we altijd aanraden om voor uw reis nog contact op te nemen met uw huisarts of de GGD, om hun advies over Mexico inentingen ter harte te nemen. 

DTP 

De afkorting ‘DTP’ staat voor difterie, tetanus en polio. In Nederland komen deze ziekten niet meer voor, maar in het buitenland – waaronder Mexico – is de kans nog wel aanwezig dat u een van deze ziekten oploopt. Het is raadzaam om deze inenting één tot twee weken voor je reis te halen, al kunnen deze inentingen ook last-minute gegeven worden. Deze inenting geeft bescherming voor 10 jaar en kan al worden gegeven middels één prik, indien u na 1 januari 1950 bent geboren. 

Hepatitis A

Ook de hepatitis A-vaccinatie wordt aanbevolen. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus.  Het virus verspreidt zich via ontlasting, besmet voedsel en drinkwater. Wanneer u tijdens uw reis in gebieden komt waar de hygiëne niet optimaal is loopt u risico op een besmetting met hepatitis A. De hepatitis A- vaccinatie kan u beschermen tegen deze ziekte. De vaccinatie bestaat uit twee injecties. De eerste vaccinatie geeft u 1 jaar bescherming. De tweede beschermt u tegen hepatitis A voor 30 jaar. De tweede vaccinatie kan pas 6 maanden na de eerste vaccinatie gegeven worden.

Hepatitis B en rabiës (bij verblijf langer dan drie maanden)

Bent u van plan om langer dan drie maanden in Mexico te vertoeven? Dan raden we aan ook de inentingen tegen hepatitis B en rabiës (ook wel hondsdolheid genoemd) te nemen. Hepatitis B inenting bestaat uit drie prikken, waarna u levenslang beschermd bent. Begin uw vaccinatie bij voorkeur minimaal zeven maanden voor vertrek. Rabiës is een gevaarlijke ziekte en in de meeste gevallen dodelijk. De vaccinatie tegen rabiës bestaat uit twee prikken, met een tussenpoos van één week.  

Malaria 

In Mexico komt malaria voor in het grensgebied met Guatamala, in het zuidoosten van het land. Dit is ook het populaire gebied in Mexico: Playa del Carmen. Het is dus goed om voor uw reis door te nemen of maatregelen tegen malaria nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meenemen van voldoende DEET of een klamboe

Overige gezondheidsrisico’s Mexico

Naast de inentingen Mexico gelden nog wat andere gezondheidsrisico’s voor het land. Zo kun je reizigersdiarree krijgen. Daarnaast komen ook dengue en filariasis voor. In Mexico staan verder hoge straffen op het bezit en handel in drugs. 

vaccinatie afspraak

Deskundig advies

Landelijke dekking

Korte wachttijden

Gaat u op reis en wilt u zich laten vaccineren?

Maak dan hier direct een afspraak op een van onze vaccinatie locaties in het land.

Afspraak maken